MČR v přeletech 2014

SK přijala nabídku na pořádání MČR od klubu Perfectfly a MČR se bude konat 24. – 31. srpna 2014 na Slubici (Slovensko).

Zde je Nabídka a popis terénu. Po dohodě s organizátorem byl původní termín (první týden v září) posunut o týden dopředu (poslední týden v srpnu).

Průbeh výběrového řízení a výběru

Do VŘ na MČR 2014 dorazila v původním termínu uzávěrky jediná nabídka na MČR od Tomáše Braunera a Vacláva Hlouška, pro Pieve Alpago (Itálie) na červenec 2014. Tuto nabídku SK schválila s tím, že organizátor definitivně potvrdí konání po dohodě s místním klubem. Bohužel nastaly komplikace na místě (požadované povolení NOTAM na závod), které se nepodařilo během několika týdnů vyřešit.

Jako náhradní řešení bylo nabídnuto pořádání MČR stejným organizátorem v Tolminu (Slovinsko) v červnu a dorazila nabídka od slovenského organizátora Perfectfly (Slubica).

Předsednictvo a SK se na schůzce k MČR vyjádřilo zájem o další alternativu – zjistit možnost uspořádání MČR ve střední Itálii (Monti di Matese – dějiště XCamp 2010, na místě se konal také jeden závod PWC a Mistrovství Itálie) ve spolupráci s místním organizátorem, termín první týden v září. Po delších jednáních se podařilo dojít k finančně akceptovatelné nabídce (startovné by bylo stejné jako loni na MČR), ovšem bylo by to podmíněno ubytováním pilotů v ubytovacím zařízení, které by bylo sponzorem/partnerem závodu, ovšem s cenami ubytování, které by pravděpodobně nebyly akceptovatelné pro majoritu pilotů.

Organizace MČR v červnovém termínu už nebyla reálná, SK se proto rozhodla pro nabídku klubu Perfectfly.