Pozvánka na Paračundr 2019

Zveme piloty MPG na druhý ročník Paračundru, který se uskuteční 4. – 8. 9. 2019 (náhradní termín 11. – 15.9. 2019).

Mottem celé akce je opět bezpečné létání pro začátečníky i pokročilé, setkání členů svazu MPK, výměna zkušeností a školení s bezpečnostní a odbornou tématikou. Začínajícím pilotům mohou ti zkušenější přispět k osvojení základních návyků pro bezpečné plánování přeletů s ohledem na letové prostory a počasí. Akce je určena pro piloty motorových krosen a tříkolek s rozebíratelným podvozkem. Z kapacitních důvodů nejsme schopni zvládnout logistiku i pro nerozebíratelné tandemové tříkolky, jejich piloti, členové LAA, rodinní příslušníci i členové svazu MPG, kteří se můžou připojit třeba jen na den, jsou srdečně zváni, svoz si však musí řešit ve vlastní režii.

Startovné je stanoveno pro členy LAA na 500 Kč, členové svazu MPG zaplatí pouze 100 Kč.

Pro nejrychleji přihlášené členy svazu MPG je díky finanční podpoře svazu svozová doprava zdarma. Závaznou přihláškou na akci se rozumí odeslání startovného na č.ú.: 35-1363910227/0100 (do zprávy pro příjemce napište svoje jméno). Pořadí přihlášených členů svazu MPG určí čas připsání startovného na účet, o případném naplnění kapacity budeme informovat na stránkách LAA, svazu MPG a FB.
Sraz účastníků je 4. 9. 2019 na letišti ve Stichovicích a od 20:00 proběhne briefing, na kterém probereme aktuální situaci a možnosti s ohledem na počasí a vojenské cvičení Ample Strike 2019.
– Přihlášený pilot musí:
– mít platný PP, TP a zákonné pojištění odpovědnosti alespoň pro území ČR
– samostatně zvládat starty za bezvětří a být vybaven leteckou mapou, případně i GPS. Majitelé mobilních telefonů s Androidem mohou použít aplikaci XCTrack, která umožňuje Live tracking.
– mít stroj schopný 2hodinového letu s rezervou bez dotankování. Pilot má k dispozici dva 10litrové plastové kanystry na benzín a dostatek oleje. Je vhodné mít ve středu večer palivo na dvě hodiny letu s rezervou a jeden plný kanystr jako zálohu.

Účastníci by měli být vybaveni stanem, spacákem a oblečením do vzduchu vhodným pro zářijové klimatické podmínky, jídelními potřebami a záložním proviantem na dva dny. Z hlediska logistiky prosíme, abyste počet svých věci minimalizovali pokud možno na jedno zavazadlo.

Aktuální informace o Paračundru budou průběžně zveřejňovány v sekci MPG na webu LAA a na Facebooku. Ve skupině přihlášených bude distribuován návod pro aplikaci XCTrack a nastavení Live trackingu pro účastníky Paračundru.

Na Vaši účast se těšíme!

Za tým organizátorů

Luděk Svoboda