Pozvánka na MČR v UL létání do Hosína

Vážení přátelé a příznivci ultralehkého létání,

 

dovolte, abychom vás pozvali na MČR UL létání v technických a ekonomických disciplínách 2020, které proběhne na letišti Hosín. V letošním roce bude součástí MČR Czech Microlight Navigation Cup, který nám bude částečnou náhradou za zrušené Mistrovství světa, a umožní tak i v rámci české soutěže mezinárodní účast.

Stejně jako v loňském roce zveme všechny soutěžící třídy sportovní, rekreační i veteránské, poslední dvě jmenované třídy mají jednotlivé disciplíny značně zjednodušeny. V případě úplných začátečníků můžete na místě využít podpory a pomoci zkušených soutěžících.

Letošní MČR také můžete využít jako příležitost nominace na Mistrovství světa v UL létání, které se bude konat na stejném letišti v roce 2021, splníte-li soutěžní podmínky v rámci sportovní třídy.

KDE: Hosín

KDY: 5. – 8. 8. 2020

Oficiální program mistrovství bude zveřejněn na hlavním briefingu 4.8. ve 20:00 na letišti. Vzhledem k možné mezinárodní účasti budou zadání soutěží a soutěžním jazykem angličtina. Pro rekreační a veterán třídu bude umožněno komunikovat i v češtině.

Pro nováčky: Soutěží se v ekonomických a technických disciplínách, které jsou součástí Task Catalogu a jsou upraveny pro potřeby jednotlivých soutěžních tříd (úlevy pro rekreační třídu a třídu veterán)

Na co nesmíte zapomenout?  Na soutěž, stejně tak jako na celé Mistrovství České republiky v ultralehkém létání je potřeba se přihlásit přes soutěžní portál ppt.laacr.cz. Startovné tvoří 500 Kč na osobu (platba na místě) a v rámci startovného je pro posádky zajištěno stravování, ubytování a benzín na jednotlivé etapy. Přílety jsou možné již od úterního odpoledne.

Ubytování, stravování apod. má na starosti hlavní organizátor Jiří Nečas.​

​​