Informace o usnesení Valné hromady Svazu ul. létání a slavnostní zakončení soutěžní letecké sezony 2018

Vážení přátelé a příznivci ultralehkého létání,

v sobotu 17. listopadu proběhla na Váňově statku u Pelhřimova Valná hromada Svazu UL, která kromě zprávy o činnosti a hospodaření Svazu ultralehkého létání v období od minulé VH s sebou přinesla i několik důležitých novinek.
První a nejméně šťastnou je fakt, že kvůli náročné diskuzi kolem bodu restrukturalizace Sportovní komise v roce 2018 se celá schůze protáhla až do pozdních večerních hodin. Protože původně plánované Slavnostní vyhlášení výsledků Navigačního poháru Petra Tučka a Mistrovství České republiky v ultralehkém létání nebylo možné ve zbývajícím čase důstojně uspořádat, odhlasovali si přítomní jeho posunutí na náhradní termín. Chtěli bychom se hluboce omluvit všem, kteří na toto Slavnostní vyhlášení přijeli. Doufáme, že nám i nadále zachováte přízeň a dorazíte v náhradním termínu 2. února 2019 v 16:00, opět na Váňův statek u Pelhřimova. Na tuto akci je možné se již registrovat a to na následujícím odkazu ZDE.
Novinkou, která se dotkne všech členů Svazu UL, je zvýšení členských příspěvků. K tomuto nepopulárnímu kroku donutilo zástupce na VH zdražování tisku map, atlasu i Databáze letišť, které stávající výše příspěvků už od příštího roku nepokryje. Protože mapy i atlas mají své pevné zastánce a nelze se jednoduše rozhodnout pro jedno či druhé, zůstane i nadále zachováno dosavadní střídání. V roce 2019 se proto můžete těšit na atlas a v roce 2020 zase na mapy.
Poslední novinkou Valné hromady je, že bylo zvoleno nové předsednictvo Svazu UL ve složení: Jiří Nečas, Pavel Zeman, Marek Velát, Petr Jonáš, Juraj Čekan, Michal Seifert a Jiří Rybář, které si následně zvolilo za předsedu Jiřího Nečase. Chtěli bychom poděkovat všem zúčastněným za jejich podporu, a doufáme, že naplníme jejich očekávání i program Svazu UL v příštích letech. Tímto zároveň děkujeme předchozímu předsednictvu za odvedenou práci a péči o Svaz UL, který přebíráme ve výborné kondici.

Zápis z proběhlé VH naleznete ZDE​

S poděkováním a přáním hezkého dne

Předsednictvo Svazu UL