Seminář sportovního létání a 1. kolo Poháru Petra Tučka a na letišti Havlíčkův Brod 23.4.-24.4.2016

Seminář sportovního létání a 1. kolo Poháru Petra Tučka a na letišti Havlíčkův Brod 23.4.-24.4.2016
Seminář se koná za každého počasí, případné změny termínu sledujte na webu www.laacr.cz
Svaz ULL stejně jako v uplynulých létech pořádá 23.4. 2016 seminář pro zájemce o sportovní UL létání. Seminář se koná již tradičně na klubovně letiště Havlíčkův Brod. Přílety jsou možné v pátek večer nebo v sobotu ráno do 8:45. Teoretická část začne v 9:00.
Seminář je určen nejen pro piloty a navigátory, ale i pro organizátory sportovních soutěží. Obsahem semináře bude teoretická část (příprava soutěžní mapy a letadla před soutěží, koordinace činnosti posádky) a praktická část (let po předepsané trati s dodržením deklarovaných časů, vyhledávání fotek a znaků a jejich správné zakreslení do mapy, přesné přistání). Vše bude vyhodnoceno pomocí záznamů loggeru. K dispozici bude zkušební trať z loňských soutěží a členové reprezentačního družstva budou účastníkům nápomocni radou a tipy, jak na to. Hlavními školiteli budou Petr Chvojka, Michal Seifert.
Teoretická část semináře bude zdarma, účastníci budou hradit pouze náklady na ubytování a stravu. Pro piloty  (členy Svazu UL) bude zdarma i 20 litrů paliva na praktickou část semináře a dalších 20 litrů na první soutěž.
Své nabyté nebo osvěžené dovednosti můžete ihned vyzkoušet v neděli 24. 4., kdy proběhne první kolo navigačního Poháru Petra Tučka. Přílety na tuto soutěž (pokud už nejste na místě kvůli semináři) jsou možné do 9:30. Autory soutěžní tratě budou Ondřej Paclík a Michal Seifert.
Pokud máte zájem se semináře nebo prvního kola PPT zúčastnit, přihlaste se na webových stránkách
Počet účastníků je ovšem omezen: u teoretické části předpokládáme maximálně 30 účastníků a části praktické 15 účastníků. Pokud vám nevyhovuje termín, nebo nemáte k dispozici vhodné letadlo, ozvěte se také – obojí se dá řešit individuálně. (Termíny jednotlivých kol navigačních soutěží Poháru Pera Tučka najdete v kalendáři akcí a na stránkách ppt.laacr.cz. V případě nepřízně počasí je náhradním termínem vždy následující den pracovního volna, nebo následující víkend. Informaci o změně termínu naleznete na stránkách LAA (www.laacr.cz) a můžete se také zasláním emailu na svazul@laacr.cz přihlásit k odběru
novinek o soutěžním létání.) M. Seifert