Pozvánka na MČR v UL létání

Vážení přátelé a příznivci ultralehkého létání,

dovolte, abychom vás pozvali na MČR UL létání v technických a ekonomických disciplínách 2019, které proběhne na letišti Hosín. Stejně jako v loňském roce zveme všechny soutěžící třídy sportovní, rekreační i veteránské, poslední dvě jmenované třídy mají jednotlivé disciplíny značně zjednodušeny. V případě úplných začátečníků můžete na místě využít podpory a pomoci zkušených soutěžících.

Letošní MČR také můžete využít jako příležitost nominace na Mistrovství světa v UL létání, které se bude konat na stejném letišti v roce 2020, splníte-li soutěžní podmínky v rámci sportovní třídy.

KDE: Hosín

KDY: 3. – 7. 7. 2019

PROGRAM:

3. 7. 2019 středa – volný trénink, přílety

4. 7. 2019 čtvrtek – oficiální zahájení, přistání, navigační disciplína

5. 7. 2019 pátek – přistání, ekonomická disciplína

6. 7. 2019 sobota – přistání, NPPT Hosín

7. 7. 2019 neděle – náhradní den, odlety

Rozpis jednotlivých etap programu bude zveřejněn na stránkách LAA ČR Svazu UL, kdy změna programu bude vyhrazena předpovědi počasí.

Pro nováčky: Soutěží se v ekonomických a technických disciplínách, které jsou součástí katalogu úloh a jsou upraveny pro potřeby jednotlivých soutěžních tříd (úlevy pro rekreační třídu a třídu veterán)

Na co nesmíte zapomenout? Na soutěž, stejně tak jako na celé Mistrovství České republiky v ultralehkém létání je potřeba se přihlásit přes soutěžní portál ppt.laacr.cz. Startovné tvoří 500 Kč na osobu (platba na místě) a v rámci startovného je pro posádky zajištěno stravování a benzín na jednotlivé etapy. Přílety jsou možné již od středečního odpoledne.

Ubytování si v rámci soutěže každý zajišťuje sám.

Hlavní organizátor

Jiří Nečas

Součástí MČR 2019 bude také školení národních sportovních rozhodčích UL, které proběhne ve čtvrtek od 20:00​

V programu MČR bude sobota vyhrazena 5. kolu NPPT, nezapomeňte se na něj separátně přihlásit na ppt.laacr.cz!​
​​