Seminář ul. sportovního létání – Skuteč

Seminář sportovního létání (27.4.) a první kolo Poháru Petra Tučka (28.4.) Skuteč

Jak se stalo již tradicí i letos pořádá svaz ULL seminář o soutěžním létání na letišti Skuteč. Přílety v pátek večer nebo v sobotu do 9:00. Seminář je určen nejen pro piloty a navigátory, ale i organizátory sportovních soutěží. Obsahem semináře bude teorie (příprava soutěžní mapy a letadla před soutěží, koordinace činnosti posádky) a praxe (let po předepsané trati s dodržením deklarovaných časů, vyhledávání fotek a znaků a jejich správné zakreslení do mapy, přesné přistání). Vše s vyhodnocením pomocí loggeru. K dispozici budou zkušební tratě z minulých soutěží.

Teoretická část semináře bude pro účastníky zdarma, budou se hradit pouze náklady na ubytování a stravu. Pro piloty a členy svazu ul bude zdarma i 20l paliva na praktickou část semináře a dalších 20 litrů na první soutěž.

Své nabyté nebo osvěžené dovednosti můžete ihned vyzkoušet v nedělní soutěži, v prvním kole Poháru Petra Tučka, přílety do 9:30. Autorem soutěžní tratě bude Petr Chvojka a Michal Seifert.

Pokud máte zájem, ale nevyhovuje vám termín, nebo nemáte k dispozici vhodné letadlo, ozvěte se také – obojí se dá řešit individuálně. Počet účastníků je ovšem omezen, předpokládáme maximálně 30 účastníků teoretické části a 15 účastníků části praktické.

Z důvudu omezené kapacity učebny se prosím registrujte u Michala Seiferta na emailu: michalseifert@volny.cz
Zájemci o ubytování a hangárování kontaktuje přímo letiště Skuteč, Čestmír Kučera, ak.skutec@seznam.cz, tel: 774 446 671​​