UP! Untangle Paragliding – rekapitulace

Statistiky

  • Více než 70 událostí
  • Více než 800 účastníků
  • 15 lokalit
  • 4 letecká sdružení

Popis projektu

Cílem Projektu UP! Untangle Paragliding bylo zvýšit účast a povědomí o paraglidingu prostřednictvím komplexní kampaně ve čtyřech zemích. Organizací osmi týdnů otevřeného paraglidingu se do projekt úspěšně zapojil více než 800 jednotlivců, kteří neměli zkušenosti s paraglidingem, nabízející jim možnost seznámit se se základy a zažít vzrušení létání. Tato iniciativa nejen zvýšila povědomí a zájem o paragliding, ale také vytvořila platformu pro sdílení odborných znalostí mezi partnery projektu. Společně extrahovaly osvědčené postupy a poznatky do komplexního průvodce organizováním a prováděním týdnů otevřeného paraglidingu, čímž usnadnily budoucí snahy o propagaci tohoto sportu. Hlavním cílem projektu šířit vědomí a budovat nadšení pro paragliding, což by vyústilo do zvýšené účasti a lepšího sdílení poznatků, což může mít za následek rozvíjení zájmu o paragliding v různých komunitách.

Paragliding otevřené týdne

Více než 800 lidí mohlo poprvé vyzkoušet paragliding zcela zdarma. Během našich 70 událostí otevřených týdnů se účastníci začali seznamovat s teoretickými znalostmi paraglidingu, aby následně vyzkoušeli různá cvičení, jako jsou zvedání, start vpřed a let z kopce. Význam výsledků spočívá nejen v počtu účastníků, ale také v pozitivních výsledcích každé jednotlivé session. Účastníci konzistentně uváděli pocit vzrušení a spokojenosti, čímž zdůraznili účinnost tréninkového programu.

Průvodce

Užitečný nástroj pro paraglidingové kluby a instruktory Tento průvodce poskytuje podrobný plán pro pořádání a provedení úspěšného týdne otevřeného paraglidingu. Od počátečních fází cíleného propagování a šíření informací po praktické aspekty logistiky a praktický trénink, každý aspekt paraglidingové zkušenosti je důkladně zpracován. Slouží jako cenný zdroj pro začínající instruktory i zkušené organizátory, nabízejíc poznatky a osvědčené postupy k zajištění úspěšného týdne otevřeného paraglidingu. Dodržováním zásad uvedených v tomto průvodci mohou organizátoři vytvořit prostředí, ve kterém budou účastníci toužit pokračovat ve své cestě vzrušujícím světem paraglidingu. Kromě anglické verze je průvodce k dispozici ve všech jazycích projektu:

Anglický: https://e29.eu/wp-content/uploads/Guide-Organizing-Open-Paragliding-Week-EN_compressed.pdf  

Maďarský: https://e29.eu/wp-content/uploads/Guide-Organizing-Open-Paragliding-Week-HU_compressed.pdf  

Český: https://e29.eu/wp-content/uploads/Guide-Organizing-Open-Paragliding-Week-CZ_compressed.pdf  

Slovenský: https://e29.eu/wp-content/uploads/Guide-Organizing-Open-Paragliding-Week-SK_compressed.pdf  

Rumunský: https://e29.eu/wp-content/uploads/Guide-Organizing-Open-Paragliding-Week-RO_compressed.pdf    

UP! v Mediích

Projekt získal značnou pozornost médií, zejména na místní úrovni. Zde jsou některé z nejdůležitějších.

Novinový článek (RO): https://sport.szekelyhon.ro/egyeb-sportok/sikloernyos-nyilt-napok-lesznek-csiksomlyon

TV (HU): https://www.youtube.com/watch?v=w-bLyLurnvI

Novinový článek (RO): https://sibiu100.ro/eveniment/proiectul-erasmus-up-untangle-paragliding-aduce-oportunitati-unice-pentru-pasionatii-de-aventura/

Novinový článek (CZ): https://www.airzone.tv/cesti-slovensti-madarsti-a-rumunsti-instruktori-spolecne-skolili-mlade-paraglidisty/