Výsledky MČR Laragne 2020

Výsledky

Úloha 1 75 km

Naplanovano 75 km, z Laragne. Do zabodu nastoupilo 12 zavodniku. Startovali jsme na sever. Podminky nebyly jednoduche, stridal se jih, sever se zapadem a obcasnymi certiky. Bohuzel jsme meli jen jeden gate takze na ulohu vcas vyrazilo pouze par stastnych pilotu. V cili dle casu:Jindra Kral, Jirka Gut, Petr Polach, Jaroslav Trestik.

Úloha 2 72km z Laragne

Od 11 jsme marne cekali na mraky, abychom odhadli jak nastavit trat. Predpoved dava s odpolednem silici vitr tak jsme konzervativni. Task komise ve slozeni Dan, Robert a Jarda voli mensi task, 20km na SZ za Laragne a pak na vychod pres cele udoli. Dokluz bude proti vetru, 15km do kempu. Dnes mame dva gaty, prvni 1415. Hodne z nas jej bere a letime pod konvergentni radou na prvni OB. Pocasi vypada lepe nez se zdalo a tak je to celkem jizda. Danovi se dari hledat paradni linky a posledni silny stoupak a s prehledem vyhrava task. Ja jsem doletl druhy s velkou rezervou vysky a jeste se zvedam a placam se kolem Chabru. V cili jsme dnes temer vsichni, jen 2 piloti nedoleteli. Podminky na startu byly dobre, zachyceni trochu ufouknute.

Úloha 3 100 km konecne ?

Obloha zas temer bez mracku, zacina to skakat az pozdeji. Zapadne odbstartu se jako predsle dny dela konvergentni linie, smerem na sever. Prvni OB letime na zapad po hrebeni, jeste za sedlo. Potom ke kruhove hore, dale na konec hokejky no a do cile Laragne kemp pres Madarskou horu. Je to hezky zvoleny task, ktery obtiznosti graduje. S Danem letime hodně vpředu, ale k Madarske hore se hodne borime a priletame ve vysce anteny. Na dokluz to neni a potrebujeme se zvednout alespon do 1800m. Dlouho svahujeme a marne se zvedame. Mezitim se nam ve vysce proplizi Vlastik nad hlavou a leti do cile. Vyhrava!! Dan ma trosku stesti na interval a zveda se. Ja bojuji pres 20 min a nakonec mi zavetri madarske hory take nadeli stoupani s nimz letim do cile. Dan 2. Ja 3. Tesne za nami Franta, Jarda.

Úloha 4

Severně od nás procházela fronta, která sice přinesla postupně sílící SZ, Z vitr, ale také přinesla dobrou instabilitu, krásné řady a dostupy skoro 2700m. Úlohou byl krátký cik cak na hřebenu Laragne a potom přelet údolí k Gache, letisti Tallard a přes Madarskou horu do kempu. Dokluz byl dnes těžký! Měli jsme velkou rezervu, ale velkou cast konce leteli jen 1:4.5!! Do cíle všichni přilétali nervózní a nízko, okolo 100m. Vlastík Bartas dokonce musel točit 2km před cílem a doklouzal těsně do kružnice. Čejen dnes jubilejně nezlomil dvě trapézky a Mitja otočil své první OB na trati :). Celkem 9 lidí v cíli! Odleteli jsme celkove 4 ulohy a v 1930 uzavřeli letošní MČR vyhlášením, které vedla ředitelka závodu Karolína.

Díky všem za super soutěž a holkám za pomoc na startech a svozech.