Medaile ze světového poháru i evropského poháru přesnosti přistání v paraglidingu

Závodní paraglidingová sezóna se pomalu rozjíždí a reprezentanti v přesnoti přistání za sebou mají první (a druhá) kola v závodech světového poháru a také toho evropského.
Nejdříve proběhl závod světového poháru ve Velké Británii (21. – 24. 4). Účastníkům ani organizátorům moc nevyšlo počasí a uletěla se pouze dvě platná kola. Z českých repreznetantů se závodu účastnila Markéta Holubová Tomášková, která skončila na celkovém 12. místě, v kategorii žen brala 1. místo. Druhým účastníkem byl Jan Širl, který se umistil na 21. místě.
ACC PWAc 9.PNG

Markéta se pak přemístila na závody Evropského poháru do Makedonie. Z tohoto závodu nám report přinesl teamleader repreznetace ACC Vlastimil Kricnar:

Evropský pohár Severní Makedonie – Ohrid 29.4 – 1.5 2022
 
Druhý závod ze série Evropského poháru se uskutečnil v Severní Makedonii od 29.4 do 1.5. Závodu se účastnilo 54 pilotů z 8 různých zemí. V závodu nechyběli ani piloti z předních příček světového rankingu. Z české reprezentace se závodu účastnila Markéta Tomášková, Kamil Konečný, Kvido Hadaš, Petr Garbier a Vlastimil Kricnar.
Při úvodním briefingu byla informace o počasí velmi negativní a organizátoři vymysleli přesunutí závodů do Kruševa. Všichni piloti tak byli v pátek v 5 ráno vyhnáni do autobusů a jelo se závodit do Kruševa. I při silnější větru a možnosti deště bylo nakonec odlétáno v pátek 5 kol. Českému týmu se poměrně dařilo a vypadalo to, že úspěchy budou.
Druhý závodní den byl ve znamení převývojů a kolem Ohridu se prohánělo spousty bouřek. Přistávačka v Ohridu nebyla vůbec jednoduchá, přistávalo se na fotbalovém hřišti, které bylo dokola obehnáno tribunami. V jednu chvíli byl závod pozastaven a piloti čekali až se počasí uklidní. Nakonec se podařilo odlétat zbývající 3 kola a závod tak byl dokončen.
Pro českou výpravu byl závod úspěšný a v týmech obsadil tým Czech republic ve složení Markéta Tomášková, Petr Garbier a Vlastimil Kricnar druhé místo! Nejlepší výsledek české výpravy obstarala Markéta Tomášková a to prvním místem v ženách. Vlastimil Kricnar vybojoval třetí místo v celkovém pořadí.
 
Výsledky:
1. Matjaž Sluga [SLO]                        24cm
2. Jaka Gorenc [SLO]                          31cm
3. Vlastimil Kricnar                            33cm
6. Markéta Tomášková                     39cm
15. Kvido Hadaš                                301cm
16. Petr Garbier                                 306cm
20. Kamil Konečný                             452cm
 ACC PWAc 1.PNGACC PWAc 3.PNGACC PWAc 1.PNG