Pojďte se potkat u Kolína

V sobotu 23.4. se na letišti v Kolíně uskuteční soutěž v letecké navigaci Potkali se u Kolína.
Soutěž je určena pro všechny piloty, navigátory a jejich létající stroje vrtulí poháněné. Čekají na Vás dvě soutěžní tratě. To není nic neobvyklého, ale unikátem této soutěže je, že každá trať bude připravena trošku jinak. První bude postavena a vyhodnocována podle pravidel FAI pro leteckou rally, která se běžně létá na „velkých“ letadlech, ale druhá již bude probíhat podle sportovního řádu LAA, podle nějž se létá série závodů Navigační pohár Petra Tučka.
Již zkušenější posádky mohou soutěž využít jako přípravu na sezonu a takové protažení po zimní přestávce a zároveň mají možnost porovnat své síly s posádkami, které na svých závodech běžně nepotkají. Soutěž je však zejména pro začínající navigátory, kteří mají jedinečnou příležitost si v jednom dni vyzkoušet obě disciplíny. Pro ně je ještě v pátek večer připraven seminář k oběma disciplínám, kde se dozví základy o navigačních soutěžích a průběhu jednotlivých etap.
Pro ty, co se na trati neztratí a najdou cestu zpět na letiště, je na večer přichystána hangarparty, k oslavě celodenních sportovních výkonů a výsledků.
Těším se na Vás u Kolína
Štěpán Sedláček

Datum: 23.4. 2022

Místo: Letiště Kolín (LKKO)
Přihláška: https://forms.office.com/r/8NrXvkHUT0