Kemp přeletového létání 2021

Soustředění určené pro piloty rogal, s cílem rozvíjení schopností létat přelety.

Instruktor: Petr Polách (http://napreletu.cz/kdo-jsem)

Při teoretických hodinách se dozvíte více o předpovědi termiky, horských specifikách, předpovědích počasích, rozdílech a podrobnostech jednotlivých předpovědních modelů. Samozřejmě se pokusím odpovědět na vaše přímé otázky, které vás o létání zajímají.

Praktické lekce budou zaměřeny na přelety. Nebudou-li příhodné podmínky pro termické létání, využijeme volný čas pro trénink techniky startu a přistání a navýšíme počet teoretických hodin.

Termín: 21.8-24.8. (navazuje na Kobala Open, neděle je na soutěži náhradní den, v případě jeho využití poletíte samostatnou úlohu a odpoledne bude teoretická část)

Kde? Předpokládané místo bude Kobala, Lijak, Kowk. Případně přejedeme dle počasí (bude upřesněno ve středu večer 18.8). Můžete si předběžně zarezervovat místa v kempu Gabrje, kde by měl být sraz v sobotu ráno.

Jak se přihlásit? https://forms.gle/fgLEK8HdC3hVkamH8 (přihláškou potvrzujete splnění níže uvedených podmínek k účasti)

WhatsApp skupina: https://chat.whatsapp.com/LN6DHfcRsCqEt6ROuWTmjy

Kolik to stojí? Soustředění je organizováno ve spolupráci se Svazem ZL za práci instruktora a řidiče nic neplatíte.

Svaz může poskytnout příspěvek na letové poplatky, vývozy atd – domluvíme se dle rozpočtu a počtu účastníků. Zatím s těmito financemi ale nepočítejte – uvidím co pro vás vyjednám.

Svozy? Budeme mít řidiče, ale jedním autem na kopec nejspíše nevyjedeme, takže výjezdy musíme vyřešit vlastními silami a poté se s pomocí řidiče dopravíme k autům a stáhneme je z kopce.

Podmínky účasti:

  • Platný pilotní průkaz ZL, pojištění a technická prohlídka závěsného kluzáku
  • Členství v LAA a Svazu ZL
  • Splnění aktuální Covid podmínek
  • Vysílačka “2 metr” alespoň na poslech
  • Schopnost bezpečně odstartovat, přistát v neznámém terénu