Kurz – Bezpečně do vzduchu 2018

Podzimní a časně zimní svahovací sezóna je tu. Starty v silném turbulentním větru ze zarostlých kopečků a mezí si žádají zkušenosti, umu a tréninku. Přijďte proto nabýt jistoty při startu rozběhem.

Kurz proběhne tento víkend 5. – 6. října (náhradní termín 19. -21. října ). V prvním dnu se zaměříme na test schopností pilota a určení nedostatků v jeho technice startu popř. přistání. Test bude probíhat na cvičném kopečku a na školském kluzáku, tedy v takové konfiguraci, která je pro odhalení zmíněných pilotních nedostatků nejpříhodnější. Po testu a určení nedostatků dojde k snaze o jejich nápravu. V druhém dnu na větším kopci bude účastník létat na vlastním kluzáku a pokusíme se, nově naučené schopnosti přenést i na let na vlastním většinou výkonnějším křídlu. Nedílnou součástí projektu bude i seřizování postrojů, závěsu a kluzáků samotných.

Kurz slouží k zvýšení bezpečnosti závěsného létání, odstranění obav z letu a k vypilování techniky především startu popř. přistání a to vše pod odborným dohledem.

Kontakt na poředatele: Martin Bibko 604 342 699

Místo konání: Broumovsko