Zápis z jednání SK v Levico Terme 15.5.2009

Přítomni: Chromec, Vrbenský, Brauner, Trtil, Šneiberg

Hosté: Slívová

Zapsal: Chromec

 

  1. SK se zabývala návrhy Petry Slívové na změnu rankingu a pravidel nominace na soutěže MS a ME cross country.
    • Návrh: Základní sestava 3+1 by měla obsahovat 1+1 divokou kartu – neschváleno
    • Z diskuse vyšel nový návrh pravidel nominace a byl schválen v následujícím znění:
      • Při nominaci reprezentantů bude z rankingu vybráno 2+1 (první dva muži a první žena), zbytek reprezentace bude doplněn divokými kartami. Sportovní komise by měladivoké karty obsazovat dalšími piloty podle pořadí v národním rankingu. Divoké karty slouží pouze pro řešení vyjímečných případů (zranění pilota které mu znemožní se dobře umístit v rankingu apod).
    • Návrh: Použití FAI rankingu místo českého rankingu. Důvodem je změna PWC, kde jednotlivé závody od roku 2009 budou mít rozdílnou úroveň – návrh nebyl schválen, sportovní komise se rozhodla pro letošní rok ponechat stávající pravidla počítání rankingu s tím, že je pravděpodobná další změna systému PWC na koncisezóny a letošní ranking nebude touto skutečností významně ovlivněn (neevropského závodu PWC se účastnil pouze David Ohlídal)
    • Návrh: Jako kompenzaci snížení počtu započítaných závodů do rankingu z 5 na 4 v roce 2009 brát 50% převod ze 4 nejlepších výsledků roku 2008 (podle stávajících pravidel je to 40% z 5 závodů) – návrh nebyl schválen 
  2. SK se zabývala pravidly pro rozdělování peněz přidělených MŠMT k zajištění reprezentace. Pravidla pro rozdělení peněz byla přijata na VH svazu PG v roce 2005 zveřejněném zde: SK upřesnila bod 11, který je v dokumentu formulován nejednoznačně a to následujcím způsobem:
    •  Trainingsgelder werden an alle Athleten der erweiterten Nationalmannschaft vergeben, deren frühere Erfolge die Grundlage für die Zuteilung von LAA waren (d.h. unabhängig davon, ob sie im laufenden Jahr an den Europameisterschaften oder Weltmeisterschaften teilnehmen), und zwar im gleichen Verhältnis wie die von der MST vergebenen Gelder
    • Zur Berechnung des Verhältnisses werden die Erfolge bei der Europameisterschaft und der Weltmeisterschaft in den letzten 3 Jahren gezählt, die Saison, in der das Geld eingeht, wird nicht berücksichtigt.
  3. SK pověřila Petra Chromce vypsáním výběrového řízení na MČR 2009 v přesnosti přistání.